Proiectare si executie zona de producție și depozitare hala industriala în domeniul automotive

Introducere Proiect

Beneficiarul proiectului este o firma nemteasca cu peste 60 de ani experienta in sistemele complexe de etanșare pentru decapotabile, cupee și vehicule de clasă superioară. În domeniul produselor tehnice acopera o gamă largă de produse, începând de la sigilii pentru capacele containerelor prin garnituri de geamuri, etanșări pentru centrale eoliene sau rulote și vehicule speciale.

De asemenea reprezinta un pion principal ca si partener al marilor din industria automotive.

Totul a început acum 3 ani, cand un investitor isi dorea deschiderea unei hale de producție de 3000 mp în zona industriala Arad Vest. Datorita experientei noastre in domeniu si a recenziilor fostilor clienti , am fost recomandati si pusi in legatura cu administratorul Alpha Automotive Products ( actual Meteor Romania).

Datorită faptului ca au găsit în noi un partener, au simțit elanul dezvoltării business-ului împreuna cu echipe pe care se pot baza, scopul echipei Elecon fiind sa realizeze tot ceea ce clientul avea nevoie pentru a reuși sa porneasca procesul de producție in cel mai scurt timp posibil.

In timp ce eram aproape de final cu prima hala, am fost placut surprinsi sa fim informați de către clientul nostru ca deja au primit aprobarile pentru hala numărul 2, care de aceasta data ajungea la o suprafata de 6000 mp, cu un proces mai complex de producție, iar 3 luni mai tarziu aveam sa punem impreuna bazele halei numărul 3 , de o suprafata de 13000 mp, cu o complexitate foarte mare si un mix între construcții civile si instalații industriale.

Cerinte si obiectivele acestui proiect presupun “ Realizarea de Spor de Putere de 4 MW si transformarea unei hale existente cu destinatia depozit intr-o hala de productie ce va avea ca obiect de activitate Fabricarea altor produse din cauciuc ïn domeniul automotive”.

Problema clientului

Problema principala a clientului o reprezinta lipsa cunostiintelor in domeniul construcțiilor si tuturor instalatiilor, timpul de start funcționare al producției, dar mai ales neînțelegerea sistemului birocratic din România, fiind unul dintre motivele principale pentru care a apelat la serviciile noastre de tip Design&Build.

Soluția Tehnică

Amplasarea unui post de transformare cu 2 celule pentru sporul de puterea, realizarea construcțiilor conform scenariului la incendiu, realizarea infrastructurii de instalații conform normativelor ISO si conectarea utilajelor specifice clientului.

Obiectivele proiectului:

Hala industriala are ca destinatie actuala depozitare si se dorește transformarea acesteia in spatiu de productie, dar si spațiu de depozitare.
Acest lucru implica obținerea autorizatiei ISU si a autorizatiei de construire pentru noile compartimentari de care proiectul are nevoie.

Ce am primit de la client?

Clientul nostru a prezentat un desen in care era aratata  modul in care viitoarea hala de producție urma sa fie mobilitata cu utilaje pe care le vor avea in procesul de producție.

Prin îmbinarea rolurilor de ingineri, arhitecți, designeri și constructori, obiectivul nostru este de a integra faza de construcție în proiectul general de la început până la sfârșit, păstrând accentul pe valoarea de bază și urmărind satisfacerea nevoilor beneficiarului.

Scopul nostru este de a colabora de la început, pentru a asigura cele mai bune soluții disponibile și cel mai scurt timp general pentru livrare și execuție a lucrărilor.

Primul pas a fost sa realizam conceptul proiectului, pe care l-am discutat cu clientul acesta fiind incantat, mai ales ca totul începe sa prindă contur pentru planurile lui. Reușea sa dezvolte proiectul, cu o echipa care stapanea informații despre modul lui de producție, o echipa cu flexibilitate, implicare, know-how , cat si disponibilitate de a înțelege nevoia, problema sau durerea cea mai mare a clientului nostru.

După aprobarea conceptului, a urmat partea de schițe si începere a proiectarii, pentru fiecare tip de instalație in parte, echipa de execuție incepand imediat , deoarece așa cum am scris mai sus cea mai mare problema a clientului era timpul, astfel reușind sa finalizam lucrarea cu PIF si școlarizare aferentă pentru reprezentanții clientilor într-un timp foarte scurt.

Am inceput prin realizare planselor de arhitectura, urmat de proiectul pentru scenariul la incendiu, iar mai apoi structura de rezistență pentru noile compartimentari din hala de producție.
După ce totul a fost stabilit execuția a mers ca pe roate, fiind in permanență in contact cu clientul.

Au fost foarte multe schimbări din partea acestuia pe parcursul execuției, dar multumita experientei, flexibilitatii si dorinței de a fii cat mai aproape de client cu solutia potrivita am reușit sa trecem peste orice provocare cu brio.

Provocările apărute in derularea proiectului ne-a dezvoltat si mai mult abilitățile de a te pune in locul clientului, de a-i înțelege problema si de a oferi cea mai buna soluție din punct de vedere tehnico-economica implementată in cel mai scurt timp posibil.

Timpul de implementare a proiectului a fost de aproximativ 12 LUNI, împărțit pe cateva etape importante de dezvoltare ce au tinut strict de modul de dezvoltare al clientului in funcție de proiectele pentru care el urma sa le porneasca.

In concluzie, proiectul a fost finalizat cu success, spre multumirea întregii echipe cu rezultatele așteptate de către client.

Verificarea, predarea si exploatarea oricarui proiect reprezinta pasi important pentru fiecare finish, iar noi suntem pregatiti sa oferim tot suportul si scolarizarea necesara pentru fiecare client astfel incat in perioada de garanție service-urile asigurate de catre noi sa fie ca un material didactic pentru clienții nostrii

Pentru noi, echipa Elecon, oferirea soluțiilor potrivite pentru clientul nostru si punerea in practica a acestora reprezinta satisfactia cea mai mare la finalul unei lucrari.

Suntem mandri ca am facem parte din povestea partenerilor noștri  Meteor România SRL .

Contactează-ne

Ai nevoie de mai multe informații sau dorești o colaborare cu noi?