Amenajare Hale Industriale

Proiectare

Ai avut surpriza neplăcută ca un proiect pentru care ai plătit o căruță de bani să fie depășit din punct de vedere tehnic?

Ai văzut cum stai și aștepți soluții pentru probleme irelevante sau care nici nu sunt reale?

Te simți neînțeles de către proprii tăi oameni?

Atunci te confrunți cu o adevărată problemă de proiectare.

Proiectanții sunt și ei oameni, au timp limitat, lucrează pentru bani, nu au timp de pierdut.

Astfel devine clar că pentru proiectanți rezultatul muncii lor este proiectul în sine, poate chiar doar varianta în autocad , nu primești nici măcar varianta printată.

Nu se pune problema dacă e și implementabil, adecvat, ieftin, exploatabil, scalabil ș.a.m.d.

A luat banii și a plecat, și dacă apar probleme ulterioare oricum tu ești de vină chiar dacă ai dat toate datele necesare.

Proiectarea pentru Elecon înseamnă în primul rând optimizarea soluțiilor astfel încât scopul și obiectivul clientului nostru să fie atins.

Execuție

După ce ai avut parte de un proiect aproximativ adecvat trebuie să faci execuția. Cererea de oferte, preselecția executanților, analiza ofertelor, comparația lor, toate sunt un coșmar pentru un beneficiar fără experiență în acest domeniu.

Elaborate după aceeași listă de cantități, nu poți să îți dai seama cine și ce oferă, și mai ales ce nu îți oferă, ce capcane și pericole îți asumi alegând un executant sau altul. După semnarea contractului nu prea mai poți face nimic sau schimbările vor fi foarte costisitoare.

Urmărirea lucrărilor în șantier, decontarea lor, recepția, toate cer un personal calificat, care de multe ori este foarte greu de găsit și indisponibil de regulă în momentele cheie.

Execuția lucrărilor se bazează în primul rând pe soluția propusă de echipă și acceptată de către client, dar și pe adaptabilitatea de care trebuie să dispunem în cazul în care clientul dorește să realizeze modificări asupra proiectului în timpul execuției, un avantaj foarte mare în DESIGN & BUILD, pentru că avem puterea de a proiecta și a executa ceea ce proiectăm într-un ritm performant.

Predare (Punere în Funcțiune) Întreținere/Mentenanță

Când ai primit la o lucrare cartea construcției cu toate elementele necesare de service și întreținere?

Aceste elemente sunt indisponibile pentru buna funcționare a proiectului. Toate se leagă, fără exploatare totul se destramă, este doar o chestiune de timp. Chiar și piramidele din Egipt care sunt considerate cele mai longevive construcții au nevoie de pază să nu fie furate…

Întreținere/Mentenanță face referire la PIF – punerea în funcțiune a întregului sistem de instalații și școlarizarea pe care o oferim reprezentantului clientului, responsabil cu modul de exploatare a sistemului de instalații și conexiune a utilajelor, cât și programul de mentenanță pe care îl oferim clientului nostru atât în perioada de garanție, cât și după, în funcție de specificațiile tehnice ale fiecărui echipament.

Verificări periodice

Ca să vezi starea de sănătate a instalațiilor trebuie să ai un set de măsurători care se impun atât din punct de vedere tehnic, cât și legal.

Aici intră verificarea prizelor de pământ, a continuității, a nivelului de izolație a cablurilor electrice, a tablourilor electrice, a termografierii pentru a vedea gradul de încălzire și /sau îmbătrânire a izolației.

Pentru instalațiile electrice este nevoie de personal special instruit și autorizat în acest sens.

Verificările periodice în perioada de garanție, dar și după, contra cost, se referă la verificărilor instalațiilor care sunt obligatorii din punct de vedere legal. În această categorie putem aminti: verificările prizelor de pământ PRAM, termografierea tablourilor electrice, verificarea instalației de detecție incendiu, a sistemelor de sprinklere/hidranți, etc.

Contactează-ne

Ai nevoie de mai multe informații sau dorești o colaborare cu noi?