Ce este legea?

Un răspuns foarte interesant la această întrebare este următorul :

Legea este o barieră ,

Cățeii trec pe sub ea

Leii sar peste ea ,

Iar fraierii rămân blocați acolo , în fata ei . La noi în țară nimeni nu vrea sa fie fraier.

Cățeii sunt multi și visează sa ajungă lei .

Leii sunt putini și se simt foarte tari , de câte ori pot își etalează puterea si prin aceasta etalare o mențin .

Sunt domenii în care au nevoie de ajutor . Unui vânător puternic nu ii convine sa se expună și în aceste fac pact , trimit în zonele gri cățeii , ei testează , rezolvă mușamalizează unele probleme .

Deasupra și sub barieră se întâmplă fenomene stranii care nu țin de geometria euclidiană . Spațiul se curbează si impozitele se scurg altfel . In jos nu se plătește nimic , totul este la negru , parca impozitele dispar ca într-o gaura neagra , iar deasupra este o zona strălucitoare excesiva , totul este special , pensii , salarii , bonusuri , plăti etc .

Rămâne zona centrală din fata barierei . Aici se adună cei care nu fac parte din extremele amintite , dar și aici se mai face o diferență.

Unii sunt norocoși , sau inspirați , care sunt conectați la aparatul de suport viată a guvernului , mereu nevoiaș pentru voturile lor , și cei din domeniul privat care sunt nevoiți să supraviețuiască în aceasta junglă neocapitalistă .

Cei din ultima categorie sunt mereu loviți de orice , fiindcă sunt expuși prin vizibilitate și neapărați de nimeni.

Când economia merge toți de revolta pe ei ca fac profituri , iar când nu merge nu au nici un ajutor sau suport de la nimeni .

Dar din păcate din taxele plătite de ei trăim cu toții . mirajul ca putem cheltui oricât , bani care vin din împrumuturi , si de parca nu ar trebui returnată niciodată , se va sfârșii odată . dar se pare că nu degrabă , că acest balon al îndatorării nu este umflat suficient încă .

Această criză a dat marea oportunitate de a sa se mai umfla o rundă . Toate ajutoarele promise sau date se dau pe seama și din banii de taxe și impozite viitoare .

Mă uit la știri și văd că acest joc, această schemă este mondială,

cum a zis Shakespeare -” Lumea -ntreagă e o scenă si toți oamenii-s actorii ”

dar cine scrie scenariul , este întrebarea , si dacă se cunoaște oare si finalul?

Finalul va fi fericit – rămâne de văzut pentru cine , că se pare că nu pentru toți.

Contactează-ne

Ai nevoie de mai multe informații sau dorești o colaborare cu noi?